0

9 درمان خانگی برای خارش پوست سر

بازدید 28

خارش پوست سر، که به عنوان خارش سر شناخته می شود، یک بیماری شایع است. طیف وسیعی از علل وجود دارد. شوره سر و یک بیماری التهابی پوستی به نام درماتیت سبورئیک شایع ترین علل خارش پوست سر هستند.

درماتیت سبورئیک می تواند نتیجه استرس، تغییرات فصلی، نوسانات هورمونی یا رشد بیش از حد مخمر روی پوست باشد. شوره سر می تواند به دلیل خشکی بیش از حد موهای سر، موهای چرب و انواع بیماری های پوستی باشد.

علل دیگر خارش پوست سر عبارتند از:

اختلالات خود ایمنی، مانند پسوریازیس
عفونت های قارچی مانند کچلی کچلی یا کرم حلقوی
واکنش آلرژیک به محصولی مانند رنگ مو
اگزما
درماتیت آتوپیک
شپش سر
استرس یا اضطراب
دیابت
هرپس زوستر یا زونا

برخی از علل خارش پوست سر نیاز به درمان پزشکی دارند. در صورت علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:

بیشتر از یک هفته طول بکشد
شامل درد، زخم یا تورم است
شامل خارش شدید باشد که در خواب یا عملکرد شما اختلال ایجاد کند

درمان‌های خانگی

درمان‌های خانگی متعددی وجود دارد که ممکن است برای خارش پوست سر که نیازی به درمان پزشکی ندارد، موثر باشد.

1. سرکه سیب

سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و ضد قارچی است. می تواند به کاهش خارش ناشی از خشکی پوست کمک کند. سعی کنید سرکه سیب را در آب گرم رقیق کنید و بعد از شامپو از آن به عنوان شوینده استفاده کنید تا شوره سر و خارش پوست را کاهش دهید.

2. روغن نارگیل ارگانیک

روغن نارگیل ارگانیک به طور طبیعی از نارگیل های بالغ استخراج می شود. حاوی اسید لوریک است، چربی اشباع شده که دارای خواص ضد میکروبی است. اسید لوریک به جذب موثر روغن نارگیل به پوست کمک می کند. این باعث می شود آن را به یک درمان تسکین دهنده برای خارش پوست سر تبدیل کنید.

روغن نارگیل ممکن است برای خارش پوست سر ناشی از اگزما مفید باشد. همچنین ممکن است برای مبارزه با شپش سر مفید باشد. یک مطالعه در سال 2010، منبع مورد اعتماد، قدرت درمانی روغن نارگیل مخلوط با بادیان را تجزیه و تحلیل کرد. محققان دریافتند این ترکیب در از بین بردن و از بین بردن خارش پوست سر موفق تر از پرمترین است، دارویی که برای درمان شپش استفاده می شود.

3. روغن نعناع

روغن نعناع ممکن است در کاهش شوره سر و تسکین پوست سر موثر باشد و خارش را آرام کند. سعی کنید آن را با روغن دیگری مانند روغن زیتون رقیق کنید و قبل از شامپو زدن آن را روی پوست سر ماساژ دهید. بعد از شامپو نیز می توانید از چای نعناع به عنوان آبکش استفاده کنید.

4. مدیتیشن

شاید تعجب نکنید که فعالیت هایی که استرس را کاهش می دهند، مانند مدیتیشن، ممکن است در از بین بردن خارش پوست سر ناشی از اضطراب موثر باشد. همچنین ممکن است به خارش ناشی از اگزما کمک کند.

مطالعه ای بر روی مدیتیشن و تأثیر آن بر اگزما در دانشگاه اموری نشان داد که درک خارش ممکن است با این تمرین قدیمی با ارائه مکانیسم مقابله و حس کنترل بهبود یابد. مدیتیشن را می توان به تنهایی یا همراه با سایر درمان های خارش سر امتحان کرد. اگر در مدیتیشن تازه کار هستید، سعی کنید در کلاس شرکت کنید یا به یک نوار مدیتیشن، برنامه یا پادکست گوش دهید.

5. روغن درخت چای

روغن درخت چای یک اسانس موجود در فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی، دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد عفونی کننده است. همچنین دارای اثرات ضد التهابی است. روغن درخت چای می‌تواند برای پوست تحریک‌کننده باشد، بنابراین مهم است که آن را کم مصرف کنید یا قبل از استفاده آن را رقیق کنید.

سعی کنید 10 تا 20 قطره روغن درخت چای را به یک شامپوی ملایم اضافه کنید یا آن را با روغن زیتون مخلوط کنید و مستقیماً روی پوست سر خود ماساژ دهید. روغن درخت چای می تواند به کاهش یا از بین بردن خارش ناشی از شوره سر، درماتیت سبورئیک و شپش سر کمک کند. روغن درخت چای هرگز نباید مصرف شود.

6. شامپو زینک پیریتیون

یک مطالعه بزرگ نشان داد که افراد مبتلا به شوره سر و درماتیت سبورئیک بیش از دو برابر مقدار هیستامین روی پوست سر خود نسبت به افرادی که خارش پوست سر ندارند، دارند. این مطالعه تأثیر شامپوهای حاوی روی پیریتیون را بر سطح هیستامین مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. شرکت کنندگان مبتلا به خارش پوست سر که از شامپو پیریتیون روی استفاده می کردند، کاهش قابل توجهی در سطوح هیستامین و شدت خارش داشتند.

این نوع شامپوها به راحتی در داروخانه ها و سایر مراکز خرده فروشی در دسترس هستند. مقدار روی پیریتیون در هر شامپو بسته به مارک متفاوت است، بنابراین ممکن است لازم باشد چندین مورد را آزمایش کنید تا بهترین شامپو را پیدا کنید.

برخی افراد ممکن است متوجه شوند که شامپو زدن روزانه بیشترین تسکین خارش را دارد. برخی دیگر ممکن است متوجه شوند که این برای پوست سر بیش از حد خشک است. آنها ممکن است با شامپو کردن موهای خود هر دو یا سه روز به جای روزانه، خارش پوست سر را کاهش دهند.

این نوع شامپو ممکن است برای افرادی که به دلیل آلرژی دارای خارش پوست سر هستند، مفید باشد که باعث افزایش سطح هیستامین می شود. زینک پیریتیون علاوه بر تاثیر مثبت بر هیستامین، رشد مخمر را نیز کاهش می دهد. این یک علت درماتیت سبورئیک است.

7. اسید سالیسیلیک

شامپوهای حاوی اسید سالیسیلیک در درمان خارش پوست سر ناشی از پسوریازیس و درماتیت سبورئیک موثر هستند. اسید سالیسیلیک یک اسید بتا هیدروکسی است که در برگ های همیشه سبز و پوست درخت بید سفید یافت می شود. دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است. همچنین می‌تواند لایه‌برداری پوست ایجاد کند، که ممکن است آن را به ویژه برای لکه‌های پوسته‌دار و خارش‌دار مرتبط با پسوریازیس موثر کند.

شامپوهای حاوی این ماده ممکن است بر اساس قدرت متفاوت باشند، بنابراین حتما برچسب‌ها را بخوانید و دستورالعمل‌های استفاده را دنبال کنید. برخی از شامپوهای اسید سالیسیلیک در حین استفاده نیاز به ماساژ ملایم روی پوست سر دارند که هر روز یا تقریباً روزانه تکرار شود. شامپوهای حاوی این ماده را می توان در فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی، آنلاین و در داروخانه ها یافت.

سالیسیلیک اسید نباید توسط افرادی که به آسپرین حساسیت دارند استفاده شود.

8. شامپو کتوکونازول

کتوکونازول یک داروی ضد قارچ با طیف وسیع است. در کاهش مخمر مالاسزیا موثر است. این قارچی است که ممکن است بیش از حد روی پوست سر زیاد شود و باعث فولیکولیت مالاسزیا یا پسوریازیس پوست سر شود. این با نسخه و همچنین به عنوان یک ماده در شامپوهای خاص در دسترس است.

شامپوهای کتوکونازول ممکن است شوره سر، لکه های پوسته پوسته و خارش ناشی از درماتیت سبورئیک را کاهش دهند. شامپوها ممکن است دارای 1 یا 2 درصد کتوکونازول به عنوان یک ماده فعال باشند. آنها ممکن است به تکنیک های مختلف استفاده نیاز داشته باشند، مانند شامپو زدن روزانه یا شامپو زدن یک روز در میان.

از کتوکونازول روی زخم های باز یا روی پوست متورم استفاده نکنید.

9. سولفید سلنیوم

سولفید سلنیوم یک داروی ضد عفونی است که برای درمان درماتیت سبورئیک استفاده می شود. با کند کردن رشد مخمر روی پوست سر عمل می کند. به صورت شامپو و لوسیون موجود است. ممکن است توسط پزشک شما تجویز شود یا در محصولات تجاری موجود باشد.

دوز توصیه شده برای سولفید سلنیوم تجویزی دو بار در هفته برای دو هفته اول است و پس از آن یک بار در هفته برای حداکثر یک ماه استفاده می شود. اگر از یک محصول فروشگاهی حاوی سولفید سلنیوم استفاده می کنید، حتماً دستورالعمل های برچسب را دنبال کنید. در صورت بروز تحریک یا تشدید علائم، مصرف آن را متوقف کنید.

آیا خطرات و عوارض جانبی وجود دارد؟

اگر علائم شما فروکش نکرد یا اگر بدتر شد، در مورد درمان های پزشکی با پزشک خود صحبت کنید. اینها ممکن است موثرتر باشند.

روغن های ضروری و مواد فعال موجود در شامپوها ممکن است پوست متورم یا شکسته را تحریک کنند. از موادی که به آن حساسیت دارید استفاده نکنید.

خارش پوست سر یک شکایت رایج با دلایل متعدد است. اغلب می توان آن را در خانه درمان کرد، اما گاهی اوقات نیاز به درمان پزشکی دارد. اگر علائم شما به راحتی یا در عرض چند هفته از بین نرفت، با پزشک خود در مورد علت اصلی خارش پوست سر و بهترین روش درمان آن صحبت کنید.

منبع:

https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-itchy-scalp

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید